Nepečena čokoladna torta

nepecena-cokoladna-tortaPotrebno je:
1 l mleka, 10 kašika šećera, 3 pudinga od vanile, 300 g mlečne čokolade, 100 g bele čokolade, 500 ml slatke pavlake, keks

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak sipajte u šerpu srednje veličine i na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade. Izmiksajte slatku pavlaku pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.
U okrugli kalup  stavite foliju na dno i sa strana, pa izlijte belu smesu i deo tamne smjese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Keks umočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

Nepečena torta od badema

nepecena torta od bademaPotrebno je:
5 žumanaca, 200 g šećera u prahu, 600 g mlevenog keksa, 100 g mlevenih badema, 125 g maslaca, 2 dl soka od breskve, 2,5 dl slatke pavlake

Priprema:
Penasto umutite žumanca sa šećerom u prahu, i kuvajte na pari neprestano mešajući dok ne ostane trag od varjače. Mleven keks i mleven badem prelijte sokom od breskve i dobro sjedinite, da oba sastojka ravnomerno upiju tečnost. Potom dodajte pripremljen fil i penasto umućen maslac. Sve sjedinite i oblikujte tortu. Celu tortu obložite umućenom slatkom pavlakom i dekorišite celim oljuštenim bademima.

Brownies kolačići, bez pečenja

brownies-kolacici-bez-pecenjaPotrebno je:
1 veća šolja mlevenog integralnog keksa, ½ šolje sitno seckanih prženih lešnika, ¼ šolje kakaa, ½ kašičice soli, ¾ šolje slatkog vrhnja120 g čokolade za kuvanje

Uputstvo:
Pouljite tepsiju promera 20 cm, te je obložite papirom za pečenje.  U većoj posudi pomešajte keks, lešnjike, kakao i so, te prelijte slatkim vrhnjem. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i dobro mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Istresite je u tepsiju i poravnajte. Hladite u frižideru bar 1 sat, dok ne bude dovoljno čvrsto za rezanje. Izvadite browniese i sijecite na manje kocke.
Bit će mekani, ali ipak dovoljno čvrsti. Čuvajte ih zatvorene u hermetičkoj kutiji u frižideru do 5 dana.

Trikolor oblande

Trikolori oblandePotrebno je:
1 pakovanje oblandi
Fil 1: 10 belanaca, 250 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 300 g mlevenog plazma keksa
Fil 2: 10 žumanaca, 250 g šećera u prahu, 250 g putera
Fil 3: 150 g čokolade
Za glazuru: 150 g čokolade, 2 kašike ulja

Priprema:
Za prvi fil penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i keks i dobro promešati sastojke.
Za drugi, žuti,  fil potrebno je na pari skuvati žumanca sa šećerom u prahu i ohladiti. Penasto umutiti puter, dodati u ohlađenu smesu od žumanaca i pažljivo umešati sastojke da bi se dobila homogena smesa.
Žuti fil podeliti na dva dela, i u drugu polovinu fila dodati rastopljenu čokoladu i promešati kako bi se dobio treći čokoladni fil. Sva tri fila ohladiti. Pripremiti glazuru od čokolade i malo ulja.

Opširnije: Trikolor oblande

Šarene štanglice

sarene stanglice

Potrebno je:
250 g margarina, 250 g šećera u prahu, 250 g mlevenog keksa, 250 g žele bombona, 250 g suvog groždja.

Priprema:
Mikserom penasto umutiti margarin sa prah šećerom pa dodati ostale sastojke. Podeliti na dva dela i svaki rastanjiti da bude 2 cm debljine. Ostaviti da se prosušiti.