Nepečena čokoladna torta

Datum kreiranja 10.04.2015

nepecena-cokoladna-tortaPotrebno je:
1 l mleka, 10 kašika šećera, 3 pudinga od vanile, 300 g mlečne čokolade, 100 g bele čokolade, 500 ml slatke pavlake, keks

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak sipajte u šerpu srednje veličine i na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade. Izmiksajte slatku pavlaku pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.
U okrugli kalup  stavite foliju na dno i sa strana, pa izlijte belu smesu i deo tamne smjese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Keks umočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.