Tulumbe na domaći način

Tulumbe na domaci nacinPotrebno je:
0,5 lit. vode, 3 kašike ulje, 300 gr brašno, 1 prašak za pecivo, 3 kom jaja, 2 šolje šećera, 2 šolje vode, 1 kom limun, 1 kom vanilin šećer,

Priprema:
Vodu i ulje zajedno prokuvati, kad provri dodati brašno i pecivo. Dobro umutiti i ostaviti da se ohladi. Kada je testo dobro ohladjeno dodavati jedno po jedno jaje i umutiti. Peći tulumbe.
Preliv: Dobro prokuvati šećer i vodu pa dodati kolutove limun ili vanilin šećer po ukusu. Prijatno!

Pariske štanglice

19cPotrebno je:
150 g mlevenih lešnika, 350 g šećera, 150 mlevenog posnog keksa, 125 g margarina, po prstohvat cimeta, muskatnog oraščića i karanfilića. Za glazuru: 250 g šećera u prahu, sok od limuna, 6 kašika vrele vode i nekoliko kapi ulja.

Priprema:
Na srednjoj temperaturi skuvajte 100 ml vode i šećer. Kad proključa, kuvajte još tri minuta, posudu sklonite s ringle, dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi. Zatim umešajte mlevene lešnike, keks, cimet, muskatni oraščić i karanfilić. Smesu sipajte u pleh obložen masnim papirom i poravnajte. U činiju stavite šećer u prahu, postepeno nalivajte vrelu vodu i brzo mutite varjačom. Sipajte sok od limuna i ulje, promešajte, prelijte koru od lešnika, ohladite i sutradan isecite na štanglice.

generic adderall 5mg

Kapkejkovi s malinom

Kapkejkovi s malinomPotrebno je:
Za 18–20 kolačića: pleh s rupama, paprine korpice za pečenje, 225 g neslanog maslaca, omekšalog, 225 g kristal-šećera, 225 g brašna sa sredstvom za narastanje, 1 kašičica praška za pecivo, 4 jajeta, 3 supene kašike mlevenih badema, 150 g malina, i još 18–20 za ukrašavanje, 175 g bele čokolade, i još rendane za ukrašavanje

Priprema:
Zagrejte pećnicu na 180˚ C (plin 4). U pleh stavite 18–20 papirnih korpica za pečenje.Stavite maslac, kristal-šećer, brašno, prašak za pecivo i jaja u veliku činiju pa mutite električnim mikserom 2-3 min. ili dok se ne sjedine. Umešajte badem i maline, pa kašikom sipajte u paprine korpice i pecite 18 min. ili dok testo ne naraste i postane zlatnosmeđe. Prebacite kolačiće na rešetku da se sasvim ohlade.Belu čokoladu stavite u činiju nad šerpom u kojoj jedva vri voda da se otopi. Prelijte njom kolačiće. Ukrasite svaki rendanom belom čokoladom i po jednom malinom.

Beli minjoni2

beli-minjoni

Potrebno je:
350 g šećera, 1 dl vode, 120 g margarina, 200 g mlevenog keksa, 200 g mlevenih oraha, 300 g šećera u prahu, malo vode.


Priprema:
Ušpinujte  šećer s vodom, pa u vruće dodajte margarin. Kad se margarin istopi dodajte keks i orahe, istresite na tacnu u kojoj je stavljen pek-papir i razvucite na oko 1-1,5 cm debljine. Kada se kora stegne prelijte s fondanom od šećera u prahu i vrlo malo vode. Fondan treba da bude gust. Ostavite da se dobro stegne, ukrasite po želji i secite na kockice.

Mirisne kocke

mirisne-kockePotrebno je:
2 pomorandže, 8 kašika ruma, 350 g brašna, kesica praška za pecivo, 2 pudinga od vanile, 5 jaja, 240 g šećera, 200 ml milerama, 200 g putera, 50 g šećera u prahu, 500 ml šlaga, 2 kesice šlag fiksa, 100 g rendane i 50 g seckane čokolade za kuvanje.

Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i puding u prahu. Pomorandže operite u toploj vodi, izrendajte koru (3 kašičice) i iscedite 200 ml soka. Jaja i 220 g šećera mikserom penasto umutite, dodajte rendanu koru i 100 ml soka od pomorandže, mileram, otopljen puter, brašno i kratko promešajte.
Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta. Ostatak soka od pomorandže pomešajte sa rumom i šećerom u prahu, prelijte toplu koru i ostavite da se ohladi.Umutite čvrst šlag od slatke pavlake sa 20 g šećera i šlag fiksom, umešajte rendanu čokoladu i premažite ohladjenu koru. Kolač isecite na kocke, ukrasite komadićima čokolade i servirajte.