Čokoladni kolač bez brašna

Datum kreiranja 09.04.2015

COKOLADNI KOLAC-BEZ BRASNAPotrebno je:
200 g mlečne čokolade, 200 g čokolade za kuvanje, 4 jajeta, 1 šolja šećera, 1/3 šolje kakaoa, 200 g putera, 100 g čokolade za kuvanje
50 g putera, 1 kašika ruma

 
Priprema:
Najpre zagrejati rernu na 250 stepeni i pripremiti tepsiju u kojoj ćete peći kolač. Čokoladu i maslac otopite na pari i dodajte tri kašike vode. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite jaja i šečer na najjačoj brzini sve dok ne dobijete finu kompaktnu smesu. Dodajte kakao i smesu sa čokoladom pa nastavite da mutite dok se sve ne sjedini. Sipajte u pleh na koji ste stavili pek-papir i pecite u dobro zagrejanoj rerni oko 40 minuta. Kada se kolač sasvim ohladi, prelijte ga glazurom od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete otopiti čokoladu i maslac i pomešati sa rumom. Kolač dobro ohladiti u frižideru pre služenja.