Voćni užitak bez pečenja gotov za tren

Vocni uyitak bez pecenja gotov za trenPotrebno je:
Podloga: - 1 pakovanje piškot keksa - oko 300 ml. vode - sveže iscedjeni sok od narandže - malo ruma
Krema: - 600 ml. mleka - 150g. šećera - 2 vrećice praška za puding od vanile - 2 vrećice vanil šećera - prstohvat soli - 200 g. butra
Voćni preliv: - 700 g voća npr. jagode, maline,kupine, ribizle - 2 vrećice vanil šećera - po potrebi šećera - 6 listova želatina

Priprema:
Pomešajte vodu, sok i rum te umačite piškote i slažite ih redom u kalup. Za kremu skuvajte puding sa šećerom vanilin šećerom i prstohvat soli, te u ohladjenu kremu dodajte izradjeni puter. Kremu sipajte na piškote. Istucite holla šlag te ga ravnomerno premažite na kremu. Kolač stavite u hladnjak . Voće operite i očistite te ga izmiksajte da dobijete gustu kašu. U voće dodajte šećer i vanilin šećer, kratko sve skupa prokuvajte uz stalno mešanje na laganoj vatri tek toliko da se šećer otopi.Obavezno probajte pa ako je potrebno dodajte šećera. Ohladite da bude mlako. Želatin stavite da nabubri u hladnoj vodi. Nabubreni želatin ocedite ,te otopite na laganoj vatri i dodajteje u kuvanu ohladjenu voćnu kašu. Dobro promešajte te prelijte na holla šlag.Izvor

Pomorandžine kocke

Potrebno je:
pomorandzine-kockeZa 30 komada: 175 g + 4 kašike šećera, 175 g margarina, 475 g grčkog jogurta, 4 jaja, 300 g brašna, kesica praška za pecivo, 1 kg pomorandži, 3 kašike kakao praha, 300 ml + kašika mleka, jedna i po kašičica mešanih začina po želji (cimet, korijander, djumbir, anis), 300 ml slatke pavlake sa ukusom vanile, 2 kesice svetlog želatina u prahu i 450 ml soka od pomorandže.

Priprema:
Pomorandže operite toplom vodom, izrendajte, oljuštite, uklonite belu kožicu i isecite na kriške. Mikserom umutite margarin, 175 g šećera i 175 g grčkog jogurta. Dodajte jedno po jedno jaje i postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo i rendanom pomorandžinom korom.Pola količine testa sipajte u pleh obložen masnim papirom. U ostatak testa dodajte kakao, mešavinu začina, kašiku mleka, sipajte preko svetlog testa, rasporedite kriške pomorandži i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Penasto umutite 300 ml mleka i 300 ml grčkog jogurta, umešajte slatku pavlaku, miksajte tri minuta, nafilujte koru i ohladite u frižideru 60 minuta. Želatin pomešajte sa četiri kašike šećera, sipajte u sok od pomorandže, uz stalno mešanje, kuvajte dok se ne zgusne i odmah preloijte kolač. Pre serviranja, isecite na kocke i ukrasite kriškama pomorandže.

Maline sa kokosom

Maline sa kokosomPotrebno je:
Za koru: 155 g šećera, 5 jaja, 85 g kokosa, 60 g brašna i 65 g gustina.
Za krem: 300 g smrznutih malina, 12 listova želatina, 50 g šećera u prahu, kesica + prstohvat vanilin šećera, 600 ml mleka, prstohvat rendane kore od limuna, 150 g šećera i 400 ml slatke pavlake.

Priprema:
Jaja i šećer penasto umutite, postepeno umešajte brašno, kokos i gustin. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i odvojeno ispecite dve kore u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Listove želatina otopite u hladnoj vodi. Maline odmrznite, 200 g izmiksajte sa šećerom u prahu, procedite kroz cediljku, pa umešajte koru od limuna i prstohvat vanilin šećera. Mleko skuvajte s vanilom, dodajte šećer, oceđene listove želatina i kratko prokuvajte. Posudu sklonite s ringle, kada počne da se zgušnjava dodajte šlag od slatke pavlake i promešajte. Kolač nafilujte polovinom krema, poklopite drugom korom, namažite ostatak krema, ukrasite malinama i ohladite četiri sata u frižideru.

Kolač sa breskvama

Kolac sa breskvamaPotrebno je:
110 g putera, 12 kašika šećera, 4 jajeta, 4 kašike kisele pavlake, narendana kora jednog limuna, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 prašak za pecivo, 12 kašika brašna, 6-7 srednjih breskvi, 10 kašika šećera (za belanca)

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni i podmažite okrugli pleg prečnika 26 santimetara. U večoj činiji izmutite puter i 12 kašika šećera, pa u to dodajte 4 žumanceta (belanca sačuvajte sa strane). Zatim dodajte pavlaku, koru limuna i vanilu. U drugoj činiji kratko promešajte brašno sa praškom za pecivo, pa sjedinite suve i mokre sastojke u jednu činiju. Testo sipajte u podmazani pleh, pa preko njega poređate parčiće oljuštenih breskvi. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. U međuvremenu umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Izvadite kolač iz rerne, stavite odozgo belanca, pa vratite da se peče jo 20 minuta.

Buhtle sa pekmezom od šljiva

Buhtle sa pekmezom od sljivaPotrebno je:
1 kockica svežeg kvasca, 6 kašičica šećera, 1 jaje, 2 kašike omekšalog margarina, 1 kašičica soli, 1 jaje, 300 ml mleka
brašna po potrebi, 2 kašike margarin za premazivanje, šećer u prahu za posipanje po potrebi.

Priprema:
U toplo mleko dodati kvasac i 2 kašičice šećera.Ostaviti malo da nadodje.U dublju posudu staviti oko pola kg brašna,dodati jaje,so, ostali šećer i omekšali margarin dodati nakisli kvasac i zamesiti testo.Testo mesiti dok vam se više ne lepi za ruke.

Opširnije: Buhtle sa pekmezom od šljiva