Maline sa kokosom

Datum kreiranja 26.03.2015

Maline sa kokosomPotrebno je:
Za koru: 155 g šećera, 5 jaja, 85 g kokosa, 60 g brašna i 65 g gustina.
Za krem: 300 g smrznutih malina, 12 listova želatina, 50 g šećera u prahu, kesica + prstohvat vanilin šećera, 600 ml mleka, prstohvat rendane kore od limuna, 150 g šećera i 400 ml slatke pavlake.

Priprema:
Jaja i šećer penasto umutite, postepeno umešajte brašno, kokos i gustin. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i odvojeno ispecite dve kore u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Listove želatina otopite u hladnoj vodi. Maline odmrznite, 200 g izmiksajte sa šećerom u prahu, procedite kroz cediljku, pa umešajte koru od limuna i prstohvat vanilin šećera. Mleko skuvajte s vanilom, dodajte šećer, oceđene listove želatina i kratko prokuvajte. Posudu sklonite s ringle, kada počne da se zgušnjava dodajte šlag od slatke pavlake i promešajte. Kolač nafilujte polovinom krema, poklopite drugom korom, namažite ostatak krema, ukrasite malinama i ohladite četiri sata u frižideru.