Pita od jagoda

Datum kreiranja 09.03.2013

pita-od-jagodaPotrebno je:
200 grama putera, 1 celo jaje, 1 žumance, rendana kora limuna i pomorandže, 100 grama šećera, 250 grama prosejanog brašna, 200 grama sitno seckanih jagoda, džem od jagoda

Priprema:

Žicom umutite puter sobne temperature sa celim jajetom i jednim žumancetom. Dodajte 4 pune kašike šećera, to je oko 100 grama, i narendanu koru celog limuna i pomorandže. Dodajte prosejano brašno i zamesite testo, mora da bude prhko jer je to testo kao za lenju pitu. Stavite u frižider na pola sata. Kad stavite pitu u pleh, treba da je debljine prsta. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

 

Fil: ulupajte 200 grama slatke pavlake sa 3 kašike šećera i dodajte 200 grama sitno seckanih jagoda. Kad je pita gotova, namažite je tanko džemom od jagoda i stavite fil. Ohladite je i secite na šnite kao tortu. Prijatno.