Čokoladna torta sa cimetom

cokoladna torta sa cimetomPotrebno je:
4 jajeta, cimet, 225 g šećera, 100 g brašna, 75 g Gustina, 2 kašičice praška za pecivo, 1 kašika mlevenih lešnika, 5 kašičica kakaa, 7 kašičica strugane čokolade, 50 g maslaca, 8 listova želatina, 200 ml mleka, 50 g čokolade, 150 ml čoko-jogurta, 800 ml pavlake, 2 kašičice učvršćivača za šlag.


Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja, pola kašičice cimeta, četiri kašike vode i 175 g šećera. Pomešajte brašno, gustin i prašak za pecivo, prosejte preko krema, dodajte i mlevene lešnike, kašiku kakaa i kašiku rendane čokolade. Dodajte i mekani maslac, zamesite. Masu sipajte u kalup (prečnika 26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje, pecite oko 30 minuta. Izvadite, skinite papir, ohladite.Biskvit dva puta vodoravno presecite.

Opširnije: Čokoladna torta sa cimetom

Čoko torta sa kupinama

coko-torta-sa-kupinamaPotrebno je:
za koru: 6 belanaca, 6 kašika šećera, 5 kašika brašna
za fil: 300 g kupina, 6 žumanaca, 8 kašika šećera, 750 ml mleka, 1 puding od čokolade, 4 kašike gustina, 100 g čokolade, 250 g margarina, 1 vanilin šećer, 2 šlaga

 
Priprema:
Belanca i šećer umutite u čvrst sneg, dodajte brašno i lagano varjačom izmešajte. Pecite koru u plehu obložen papirom za pečenje na 180 stepeni oko 15 minuta.Umutite žumanca sa šećerom, dodajte malo mleka, puding i gustin i izmešajte. Preostalo mleko zagrejte, dodajte umućenu smesu i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle, dodajte vanilin šećer i čokoladu i mešajte da se otopi. Dobro ohladite i pomešajte sa umućenim margarinom. Ređajte koru, pa kupine, fil i odozgo šlag.
Tortu ukrasite rendanom čokoladom i stavite u frižider da se ohladi i stegne.

Rolada s kafom i čokoladom

Potrebno je:
6 jaja, 6 kašike šećera, 6 kašika brašna
Krema: 200 ml slatkog vrhnja, 200 gr bele čokolade, 1 -2 kašike instant kave (neskaffe)
Preliv: 150 gr tamne čokolade, 4 žlice ulja
Dobro mikserom umutiti jaja sa šećerom.

Priprema:
Zatim lagano dodavati brašno, kašiku po kašiku i mešati. Nemojte mešati mikserom nego špatulom ili samo s kašikom iz miksera.Pleh za pečenje (dosta veliki, otprilike 30×35) dobro namastiti margarinom i posuti brašnom ili ga prekriti s pek papirom.

Opširnije: Rolada s kafom i čokoladom

Kakao torta

Torta sva od mirisne cokoladePotrebno je:
Testo: 4 žumanjceta, 25 dag šećera, 2 kašike kakaa, 20 dag brašna, 2,5 dl mleka, 1 prašak za pecivo, 1 šoljica (za crnu kavu) ulja
Nadev: 4 belanjka, 20 dag šećera, 1/2 dl vode, glazura od čokolade

Priprema:
Žumanjke penasto umutite sa šećerom i kakaom, dodajte naizmenično mleko i brašno već pomešano s praškom za pecivo a na kraju postepeno dolijte ulje. Smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C.

Za nadev, istucite belanjke s 10 dag šećera u čvrsti sneg. Posebno ukuvajte 10 dag šećera s vodom. Šećer kuvajte dok se sav ne rastopi a zatim vruće polagano umešajte u tučeni sneg, pa još kratko tucite. Ohladjenu tortu razrežite na pola, premažite nadevom i prelijte glazurom.Izvor

Torta od bele čokolade i kokosa

torta-od-bele-cokolade-i-kokosaPotrebno je:
oblanda, 1,5 l mleka, 3 pudinga od vanile, 2 kašike gustina, 10 kašika šećera, 100 g margarina, 200 g kokosovog brašna, 100 g bele čokolade, sitno seckani ananas
šlag za dekoraciju.

Priprema:
Na dno četvrtastog pleha stavite oblandu. Zatim stavite mleko da se kuva u većoj šerpi, a sa strane ostavite 1 dcl. U taj jedan decilitar mleka dodajte šećer, gustin i praškove za puding i smesu lepo izmešajte, sve dok ne bude potpuno bez grudvica.Kada mleko provri sipajte smesu sa pudingom i mešajte dok se jako ne zgusne. Zatim, dok je još vruće, u sve to dodajte margarin, izmrvljenu ili izrendanu čokoladu, kokos i ananas. Sjedinjenu smesu izlijte na oblandu u plehu. Ohladjene kocke dekorisati šlagom.