Rolada s kafom i čokoladom

Potrebno je:
6 jaja, 6 kašike šećera, 6 kašika brašna
Krema: 200 ml slatkog vrhnja, 200 gr bele čokolade, 1 -2 kašike instant kave (neskaffe)
Preliv: 150 gr tamne čokolade, 4 žlice ulja
Dobro mikserom umutiti jaja sa šećerom.

Priprema:
Zatim lagano dodavati brašno, kašiku po kašiku i mešati. Nemojte mešati mikserom nego špatulom ili samo s kašikom iz miksera.Pleh za pečenje (dosta veliki, otprilike 30×35) dobro namastiti margarinom i posuti brašnom ili ga prekriti s pek papirom.

Opširnije: Rolada s kafom i čokoladom

Torta od bele čokolade i kokosa

torta-od-bele-cokolade-i-kokosaPotrebno je:
oblanda, 1,5 l mleka, 3 pudinga od vanile, 2 kašike gustina, 10 kašika šećera, 100 g margarina, 200 g kokosovog brašna, 100 g bele čokolade, sitno seckani ananas
šlag za dekoraciju.

Priprema:
Na dno četvrtastog pleha stavite oblandu. Zatim stavite mleko da se kuva u većoj šerpi, a sa strane ostavite 1 dcl. U taj jedan decilitar mleka dodajte šećer, gustin i praškove za puding i smesu lepo izmešajte, sve dok ne bude potpuno bez grudvica.Kada mleko provri sipajte smesu sa pudingom i mešajte dok se jako ne zgusne. Zatim, dok je još vruće, u sve to dodajte margarin, izmrvljenu ili izrendanu čokoladu, kokos i ananas. Sjedinjenu smesu izlijte na oblandu u plehu. Ohladjene kocke dekorisati šlagom.

Čokoladne orasnice

Kao u najboljim poslastičarnicama
cokoladne-orasnicePotrebno je:
za 12 parčadi: 175 g čokolade za kuvanje, 125 g margarina, 225 g šećera, kesica vanil-šećera, 2 jajeta, 125 g brašna, 150 g mlevenih oraha, 100 g eurokrema, 6 oraha

Priprema:
Čokoladu za kuvanje grubo izlomite, pa je istopite na pari zajedno sa margarinom. Smesu ostavite da se ohladi.U čokoladnu smesu zatim dodajte šećer, vanil-šećer i jaja, pa je mešajte dok se šećer sasvim ne rastopi. Potom dodajte i brašno i mlevene orahe.Zagrejte remu na 220 stepeni C. Testo sipajte u tepsiju četvrtastog oblika koju ste prethodno premazali uljem. Koru pecite oko 40 min.Dok je kora još uvek vruća, izvadite je iz tepsije pa je isecite na komade. Svako parče premažite kašičicom eurokrema, a zatim utisnite i polovine jezgra oraha.

Greta Garbo torta

greta-garbo-tortaPotrebno je:
za kore: 12 jaja, 12 kašika mlevenih lešnika, 12 kašika šećera, 4,5 kašike brašna
za fil: 12 žumanaca, 12 kašika šećera, 8 kašika brašna, 250 ml mleka, 100 g čokolade + 100 g za glazuru, 100 g eurokrema, 250 g margarina

Priprema:
Kore: U odgovarajućoj posudi neprekidno mutiti 4 belanceta postepeno dodajući 4 kašike šećera.Potom u šam umešati 4 kašike mlevenih lešnika i 1,5 kašiku brašna.
Sve lepo sjediniti, pa smesu uliti u pleh obložen pe-kpapi-rom i peći u zagrejanoj rerni na 200 °Coko 15 minuta.Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil: Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Brašno razmutiti sa mlekom, dodati u umućena žumanca, pa skuvati na pari neprekidno mešajući žicom.

Opširnije: Greta Garbo torta

Torta sa sirom i čokoladom

Torta sa sirom i cokoladomPotrebno je:
za koru: 3 jaja, 150 g čokolade, 60 g maslaca, 4 kašike šećera, 1 kašika brašna.
za filove: 500 g maskarpone sira, 2 kašike šećera, 5 dl slatke pavlake, 100 g tamne čokolade, 100 g mlečne čokolade, 100 g bele čokolade, 1/2 kesice vanilin šećera.

Priprema:
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Izmiksajte žumanca i šećer, pa u to umešajte rastopljenu čokoladu i brašno. Na kraju lagano dodajte sneg od belanaca. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta u kalupu prečnika 24 cm. Svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a sa belom kada se rastopi dodajte i vanilin šećer i mešajte neko vreme. Umutite maskarpone i šećer, pa u to umešajte i umućenu slatku pavlaku. Podelite smesu na tri dela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu, u drugi rastopljenu mlečnu, a u treći rastopljenu belu čokoladu. Premažite preko kore prvo tamni, pa mlečni i na kraju beli fil.