Čoko muus torta

musPotrebno je:
Podloga: 20 dkg mlevenih keksa, 10 dkg mlevenih lešnika, 10 dkg putra, 1 dl iscjedjenog soka od narandže
Krema: Dr.Oetker mousse krema od vanilije, 5 kašike  nutelle, 500 ml slatke pavlake, 500 ml mleka, čokolada za kuvanje,
Za ukras:1 vrećica kuglica rum kokos ili narandža vodka


Priprema:
Sve za podlogu pomiješati utisnuti u kalup  i zapeći na 190 C stepeni  , 5 min. Ohladiti.
Kremu napraviti po uputstvu na kutiji i u pola dodati Nutelu. Na podlogu staviti tamni dio, posipati smjesom keksa i lešnika (podloga), zatim beli deo i poslagati kuglice.

Čizkejk sa čokoladom

cizkejk-sa-cokoladomUživajte u fantastičnom ukusu laganih slatkiša, poslužite ih kao slatkiš posle ručka, ili večere, ili uz popodnevnu kaficu. Recepture su jednostavne, pa ne treba puno vremena da provedete u kuhinji, da bi se ovi slatkiši našli pred vašim ukućanima.
Potrebno je:
za koru:
šolja i po mlevenog čokoladnog keksa, 2 kašike omekšalog maslaca ili margarina, 600 g rendane čokolade
za fil:
500 g krem sira, pola šolje šećera, kašika ekstrakta vanile, 2 jajeta, 2 kašike brašna, pola šolje mleka, 1 dl kisele pavlake.

Opširnije: Čizkejk sa čokoladom

Sacher rolat torta

zaher rolatPotrebno je:
4 jajeta, 50 g šećera, 3 kašike brašna, 3 kašike skroba (gustina), 2 kašike kakaa u prahu
Za fil i glazuru
250 g marmelade od kajsija, 100 ml umućenog šlaga, 50 g maslaca, 150 g čokolade za kuvanje, 75 g šećera, 40 g guste pavlake za kuvanje

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razbijte jaja tako da odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite sa 25 g šećera. Izmešajte brašno, skrob i kakao, prosejte ih na sneg. Penasto izmiksujte žumanca s ostatkom šećera. Umiksujte 1/3 snega, na to istresite ostatak snega, izmešajte lopaticom ili varjačom (ne mutite mikserom!). Testo razmažite na pleh obložen masnim papirom, pecite oko 10 minuta. Stavite marmeladu na vatru da zavri.

Opširnije: Sacher rolat torta

Čokoladna torta2

Čokoladna torta uvijek je dobrodošao recept koji rijetko tko odbija. Gotova u trenu, s nadjevom ili bez vaša torta po receptu koji vam nudimo može zasladiti baš svako popodne
Potrebno je:
šalica = 2,5 dl
2 šalice brašna, 2 šalice šećera, 3/4 šalice kakaa u prahu, 2 žličice sode bikarbone, 1 žličica praška za pecivo, mrvicu soli, 1 šalicu mlijeka, 1/2 šalice ulja, 1 žličicu ekstrakta vanilije, 1 šalicu vruće kave, 2 jaja
Priprema:
Sve sastojke osim kave staviti u zdjelu za miksanje i pustiti mikser da miješa, ili ručno. Kad se sve dobro izmiješalo, dodajte kavu i promiješajte dok se sve ne sjedini.

Opširnije: Čokoladna torta2

Torta dunavski talasi

valovi-dunavaPotrebno je:
250 g putera/margarina, 250 g šećera 6 jaja, 350 g brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakao praha, masnoća za podmazivanje pleha
680 g očišćenih višanja ili trešanja (može iz kompota)
Za krem od putera i glazuru:
1/2 L mleka, 1 pakovanje, pudinga od vanile, 100 g šećera, 250 g, putera, strugana korica i sok od limuna, po 200 g mlečne i gorke čokolade, 100 g kokosovog brašna

Priprema:
Penasto umutite masnoću, dodajte šećer i jaja i sve umutite u krem. Izmešajte brašno i prašak za pecivo i dodajte smesi. Masu podelite na dva dela. U jedan deo umešajte kakao. Svetli deo testa izručite u podmazan pleh, izravnjate površinu, a odozgo stavite tamni deo testa, pa ponovo poravnajte.
Ocedite višnje ili trešnje i rasporedite ih ravnomerno po testu. Pecite u predhodno zagrejanoj pećnici na 175°C oko 30 minuta. Ostavite kolač da se ohladi.

Opširnije: Torta dunavski talasi