Torta od keksa i bananica

TORTA OD KEKSA I BANANICAPotrebno je:
400 g šlag-krema od vanile, 400 ml mleka, 8 kašika šećera, 400 g izlomljenog keksa, 400 ml kisele pavlake, 15 čokoladnih bananica, 200 g šlaga za ukrašavanje, toping od čokolade.


Priprema:
Šlag-krem umutite s mlekom i u to dodajte šećer. U umućen šlag dodajte pavlaku, izlomljen keks i seckane bananice, pa to sve dobro promešajte. Tortu stavite na tacnu i kada se stegne, ukrasite je šlagom i topingom od čokolade.

Torta Medeno Srce

torta-medeno-srcePotrebno je:
3 pudinga od vanile, 600ml mleka, 200gr šećera, 250gr margarina, 200gr keksa, 300gr medenog srca, 500gr banana, 200ml slatke pavlake, čokolada za dekoraciju (nije obavezno)

Priprema:
Skuvati puding u mleku sa dodatkom šećera. Ostaviti da se ohladi. Margarin penasto umutiti i dodati ohlađeni puding, sve lepo sjediniti. U međuvremenu keks izlomiti na manje parčiće, medeno srce iseckati na manje kockice, takođe iseckati i banane. Sve to izmešati sa filom i lepo sjediniti. Oblikovati tortu na poslužavnik i ostaviti da se malo stegne u frižideru. Na kraju umutiti slatku pavlaku uobičajeno i nafilovati tortu. Po želji ukrasiti čokoladom.

Amareto čiz

Amareto čizPotrebno je:
za koru: 250 g mlevenog keksa, 125 g maslaca
za fil: 500 ml slatke pavlake, 1 kg neslanog sremskog sira, 500 g prah šećera, 600 g očišćenih višanja, 5 kesica vanilin šećera
za preliv: 400 ml razblaženog soka od višanja, 30 ml amareta, 4 kašike šećera, 2 kesice želatina

Priprema:
Dobro umutite maslac, dodajte keks i masu ravnomerno rasporedite na dno kalupa. Umutite sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ulupajte slatku pavlaku i sjedinite sa sirom. Filom premažite koru, a preko poredjajte višnje dok ne pokrijete celu površinu.
U sok od višanja dodajte čašicu amareta, šećer i želatin, i stavite na vatru da se zagreje i želatin istopi. Kada se masa prohladi, ravnomerno prelijte preko kolača i ostavite u frižider da se stegne.

Borneo torta

borneo tortaPotrebno je:
4 jaja, 200 g šećera u prahu, 200 g margarina, 1 kesica šlaga, 200 g mlevenog badema, 100 g kupina, 1 konzerva ananasa, 300 g piškota, 200 g biljne pavlake

Priprema:
Penasto umutiti belanca sa šećerom u prahu a žumanca umutiti sa margarinom. Sjediniti obe mase, dodati šlag u prahu, bademe, izmešati, a zatim dodati komadiće ananasa i kupine. U kalup ređati piškote, premazati polovinom fila, poređati piškote pa ostatak fila i završiti piškotama. Dobro ohladiti tortu i ukrasiti biljnom pavlakom.

Rabin torta

rabin-torta1

Potrebno je:
12 jaja, 400 g crne čokolade, 250 g šećera, 250 g mlevenog keksa, 350 g margarina, 300 g šlaga

Priprema:
Penasto ulupati margarin sa žumancima, a potom dodati otopljenu čokoladu i sve lepo sjediniti.Posebno ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, sipati mleveni keks, te sastaviti sa pripremljenom smesom od margarina i žumanaca.Smesu podeliti na 2 dela, pa jedan odložiti u frižider.Drugu polovinu podeliti na 2 dela i ispeći 2 kore na 200°C (peći 30 minuta).
Tortu filovati na sledeći način: kora, fil, kora.Umutiti krem šlag prema uputstvu sa kesice, pa premazati tortu.