Torta 7 days

Torta 7 daysPotrebno je:
1 veliko i 1 malo pakovanje Kroasan 7 days sa ukusom cokolade, 1 veliko i 1 malo pakovanje Kroasan 7 days sa ukusom vanile
300 g plazma keks, 1,5 l mleka, 2 kesice puding sa ukusom vanile, 2 kesice puding sa ukusom čokolade, 240 g šećera, 300 g eurokrema, 400 g maslaca (ili margarina sa ukusom slatke pavlake), 1/2 l šlaga, 100 g čokolade

Priprema:
U 1/2 l mleka staviti 120 g šećera, pa skuvati puding od vanile.Isto ponoviti i sa pudingom od čokolade, uz dodatak otopljene čokolade.Pustiti da se ohlade.Umutiti maslac, pa polovinu dodati u ohladjeni puding od vanile, a drugu polovinu u ohladjeni puding od čokolade.Plazmu keks prvo potopiti u toplo mleko da malo omekša, pa redjati na tacnu.Preko staviti kremu od čokolade, pa naizmenično redjati kroasane od čokolade i vanile.Preko kroasana staviti kremu od vanile.Preliti eurokremom otopljenim na pari.Ukrasiti šlagom.Izvor

Karanfilić torta

karanfilic-tortaPotrebno je:
Za testo: 420 g brašna, 80 g gustina, kašičica praška za pecivo, 350 g putera, pomorandža, 250 g šećera, 6 jaja i 4 kašike mleka.
Za krem: 300 ml crvenog vina, pola pomorandže, 60 g šećera, 200 ml soka od zove, štapić cimeta, 2 karanfilića, zvezdica anisa, štapić vanile, 125 ml mleka, 125 ml šlaga, 4 jaja, kašičica gustina 300 g putera, 100 g šećera u prahu i nekoliko kapi ruma.
Za ukrašavanje: kandirana pomorandža i 70 g lešnika.

Priprema:
Puter umutite sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, mleko, rendanu pomorandžinu koru i brašno pomešano s praškom za pecivo i gustinom. Zamesite glatko testo, sipajte u kuglof i pecite u rerni na 175 stepeni 40 minuta. Koru ohladite i isecite na tri dela. Vino, 40 g šećera, cimet, karanfilić, anis, sok od zove, koru i sok od pomorandže kuvajte dok ne dobijete 120 ml sirupa.

Opširnije: Karanfilić torta

Krem torta

KREM TORTAPotrebno je:
150 g posnog keksa, 100 g badema, 75 g posnog margarina, 6 listova želatina, 175 g posne crne čokolade, 400 g biljne pavlake, 150 ml sojinog jogurta, 400 g posnog krem sira, 75 g meda, 2 kašike šećera, kesica vanilin šećera i 3 kašike listića badema.

Priprema:
Keks stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom. Na umerenoj temperaturi zagrejte margarin, dodajte izdrobljen keks, promešajte, stavite u kalup obložen masnim papirom, pritisnite kašikom i ohladite 60 minuta. Bademe krupno iseckajte i ispržite u teflonskom tiganju. Želatin otopite u hladnoj vodi. Mikserom umutite pavlaku, umešajte krem sir, jogurt, med, šećer, vanilu, oceđene listove želatina i promešajte, a zatim dodajte 100 g krupno seckane čokolade. Kremom nafilujte koru i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru. Ostatak čokolade otopite na pari, malo ohladite, ukrasite tortu i pospite listićima badema.

Kutlača torta

kutlaca-tortaPotrebno je:
2 kom jaja, 26 kašika šećer, 1 lit.mleko, 26 kašika mleko, 26 kašika brašno, 1 kesica prašak za pecivo, 250 gr. margarin, 250 gr. čokolada, 200 gr. mleveni orasi, 1 kašika kakao.

Priprema:
Umutiti 1 jaje, 13 kašika šećera,13 kašika mleka,13 kašika brašna i pola praška za pecivo.Ispeći koru u šerpi kad se ohladi preseći je na pola.Ispeći još jednu ovakvu koru ali dodati 1 kašiku kakaoa.Kad se ohladi preseći je na pola.
Za fil: U 1 litar mleka sipati 200 gr.oraha.Staviti na šporet da provri.Kad provri dodati margarin i čokoladu.Skloniti sa šporeta kad se margarin i čokolada otope.Ostaviti 10 min.da se prohladi.Šerpu obložiti samolepljivom folijom.
redjati: žutu koru preliti filom koji je redji, sipa se kutlačom (odatle ime torte),staviti crnu koru, preliti filom, zatim opet žutu, pa fil pa crnu koru koju takodje prelijemo filom.Krajevima folije prekrijemo totu i ostavimo je da odstoji (najbolje preko noci).Sutradan tortu prevrnemo na tacnu i ukrasimo po zelji.

Nutela cheese cake

Nutela cheese cakePotrebno je:
280 g graham keksa, 5 kašika putera, 1 manja teglica nutele, ¾ šolje tostiranih naseckanih lešnika, 450 g krem sira, ½ šolje šećera u prahu.

Priprema:
U blenderu sameljite graham keks, pa dodajte puter na sobnoj temperaturi i kašiku nutele. Sve dobro promešajte, dodajte još tri kašike lešnika i sameljite da dobijete peskastu smesu. Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup za torte i stavite u frižider da se stvrdne.
Mikserom umutite krem sir sa šećerom u prahu dok smesa ne postane penasta, zatim dodajte nutelu, pa sve sjedinite i sipajte preko ohlađene kore. Površinu kreme izravnajte, zatim pospite sitno naseckanim lešnicima i ostavite u frižider na najmanje 4 sata.