Kutlača torta

Datum kreiranja 06.04.2015

kutlaca-tortaPotrebno je:
2 kom jaja, 26 kašika šećer, 1 lit.mleko, 26 kašika mleko, 26 kašika brašno, 1 kesica prašak za pecivo, 250 gr. margarin, 250 gr. čokolada, 200 gr. mleveni orasi, 1 kašika kakao.

Priprema:
Umutiti 1 jaje, 13 kašika šećera,13 kašika mleka,13 kašika brašna i pola praška za pecivo.Ispeći koru u šerpi kad se ohladi preseći je na pola.Ispeći još jednu ovakvu koru ali dodati 1 kašiku kakaoa.Kad se ohladi preseći je na pola.
Za fil: U 1 litar mleka sipati 200 gr.oraha.Staviti na šporet da provri.Kad provri dodati margarin i čokoladu.Skloniti sa šporeta kad se margarin i čokolada otope.Ostaviti 10 min.da se prohladi.Šerpu obložiti samolepljivom folijom.
redjati: žutu koru preliti filom koji je redji, sipa se kutlačom (odatle ime torte),staviti crnu koru, preliti filom, zatim opet žutu, pa fil pa crnu koru koju takodje prelijemo filom.Krajevima folije prekrijemo totu i ostavimo je da odstoji (najbolje preko noci).Sutradan tortu prevrnemo na tacnu i ukrasimo po zelji.