Vanila torta sa keksom

Vanila-torta-sa-keksomPotrebno je:
500 ml mleka, 2 pudinga od vanile, 4 kašike šećera, 250ml slatke pavlake ( slatko vrhnje, halta ), 13 komada piškota, 9 komada plazma keksa ( može petit ), 9 komada jafa keksa, 200 ml mleka


Priprema:
300 ml mleka staviti da provri.Za to vreme umutiti puding, šećer i 200 ml mleka, pa kad provri mleko zakuvati i skloniti sa vatre.Ostaviti da se potpuno ohladi.Ulupati 250 ml slatke pavlake.Ohladjen fil prvo “razbiti” mikserom pa dodavati umućenu slatku pavlaku i mutiti, u kalup  staviti kesu ili foliju pa u onih 200 ml mleka umočiti piškote, samo jednu stranu, bez  šećera pa poslagati, šećernu stranu dole, u 4 reda po 3 piškote.Istresti pola krema i rasporediti.Jafu preseći na pola, pa poslagati po 3 polovine u 6 redova.Istresti ostatak krema i rasporediti.Umočiti plazmu i poslagati u 3 reda po 3.Ostaviti u frižider 2h, pa dekorisati po želji i poslužiti. Izvor:http://domacirecepti.net/vanila-torta-sa-keksom/

Princes torta

princes tortaPotrebno je:
Testo: 250 g putera, 250 g šećera, kesica vanilin šećera, 5 jaja, 100 g gustina, 150 g brašna, 75 g mlevenog badema, kašika ruma
Preliv: 250 g šećera u prahu, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike vode

Priprema:
Umutiti penasto buter sa šećerom i vanilin šećerom pa dodaati jedno po jedno jaje. Mutiti dok se šećer sasvim ne otopi. Pmešati brašno, bademe i gustin pa dodati u smešu sa buterom i jajima. Na kraju dodati rum.U pleh, na papiru za pečenje, sipati tanak sloj testa. Peći koricu u plehu, veličine16x26 cm, na 250 stepeni, samo nekoliko minuta dok ne porumeni. Ponavljati dok se ne utroši svo testo. Korice redjati jednu na drugu.Šećer, vodu i limunov sok umutiti da se dobije glatka masa pa preliti korice.

Bela torta

feher eskuvoiPotrebno je:
250 g pirinča, 700 ml mleka, 5 jaja, 100 g šećera, 50 g margarima, 20 g kakaoa, 2 gotove kore za tortu, 200 ml slatke pavlake, kašika vanilin šećera, 2 kašike prezli, so, kesica šlaga

Priprema:
Oprani pirinač sipajte u vrelu vodu i kuvajte oko pet minuta, pa ga ocedite. U ugrejanom mleku istopite margarin i vanilin šećer. Dodajte pirinač i malo soli, pa nastavite s kuvanjem dok ne omekša. Žumanca umutite sa polovinom šećera i sastavite s prohlađenim pirinčem. Belanca i preostali šećer umutite u čvrsti sneg, pa lagano sjedinite s prohlađenim pirinčem. Smesu podelite na dva dela i u jednu polovinu umešajte kakao. Podmažite pleh za tortu margarinom, pospite ga prezlama i stavite jednu koru za tortu. Sipajte tamnu smesu pirinča, prekrijte je drugom korom za tortu, a zatim sipajte svetlu smesu pirinča. Pecite oko 20 minuta na 170 stepeni. Prohlađenu tortu ukrasite šlagom.

Stracciatella torta

Stracciatella torta

Potrebno je:
Biskvit: 6 jaja, 160 grama šećera, 160 grama brašna, 5 kašika kakaoa, 2 kašike mleka
Fil: 5 dl slatke pavlake, čokolada, 1 želatin, 100 grama šećera

 

Priprema:
Umutiti žumanca s šećerom, dodati brašno i na kraju sneg od belanaca, mleko i kakao, pa ispeći biskvit. Otopiti želatin i umešati ga u umućenu slatku pavlaku kojoj je dodat šećer. Dodati krupno narendanu čokoladu i preliti preko biskvita.

Verenička torta

verenicka-tortaPotrebno je:
Testo  3 jaja, 3 kašike šećera,  50 grama rastopljenog margarina,  3 kašike ulja,  3 kašike mleka,  1 prašak za pecivo,  brašno po potrebi, (da se zamesi glatko testo),
Fil  pola litra mleka,  250 grama šećera,  oko 500 grama oraha,  200 grama margarina,  3 vanile,  100 grama slatke pavlake,

Priprema:
Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka, podeliti u 11-12 jufki i svaku veoma tanko razvući i peći oko 2 minuta na 200 stepeni (paziti da ne pregore) na prevrnutom plehu ili u plehčićima za manje pice. Mleko i šećer staviti na ringlu da provri, pa time popariti orahe, odmah dodati margarin i vanilu, pa ohladiti. Kad se ohladi, dodati umućenu slatku pavlaku i filovati korice.

Opširnije: Verenička torta

Još članaka...

  1. Svadbena torta Slatki Greh