Belinda torta

Datum kreiranja 17.11.2012

belinda-tortaPotrebno je:
Kora:12 kom belanaca, 24 kašike šećera, 300 gr mlevenog oraha, 3 kašike griza
Fil: 12 kom žumanaca, 8 kašika šećera, 200 gr bele čokolade, 250 gr putera, 2,5 deci slatke pavlake    
Dekoracija
3 deci slatke pavlake

Priprema:
Kore:
U odgovarajucoj posudi umutiti 4 belanceta u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 8 kašika šećera i mutiti sve vreme dok se šećer ne otopi.Dodati 100 gr mlevenih oraha, 1 kašiku griza i polako pomešati.Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil:
U odgovarajucoj posudi sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari i mešati dok se šećer ne istopi.Dodati belu čokoladu i nastaviti sa mešanjem dok se i ona ne istopi.Pripremljeni fil staviti da se ohladi, a potom dodati puter omekšao na sobnoj temperaturi i mutiti mikserom.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dodati u fil i polako pomešati.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati polovinom fila, prekriti drugom korom i naneti ostatak fila.Preklopiti trećom korom i premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati po želji.