Posna torta sa malinama

Datum kreiranja 11.04.2015

Posna torta sa malinamaPotrebno je:     
Za koru: (x3), 150g brašna,5 kašika šećera,2 kašike kakaa, 1/2 kesice prašak za pecivo, 1.5dl kisele vode,0.5dl ulja, 25 g posne čokolade,
Za fil:I. 1.lit gustog soka od malina, 15 kašika šećera, 4 kesice pudinga od maline, 250 g margarin, 50 g šećera u prahu, 300 g malina,
Za fil:II. 500 ml posne slatke pavlake, 100 g prah šećera,
Za ukrasavanje: 600 g posnog šlaga 200 ml kisele vode, boja za kolače par kapi

Priprema:
Kora: U činiju staviti kiselu vodu i šećer i umutiti mikserom dok se šećer ne istopi. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Izrendati čokoladu i lagano promešati žicom za mućenje. Kada se masa sjedini izliti u pleh (30x20 cm) obložen paprom za pečenje. Peći na 200 C, oko 15 minuta. Ispeći tri kore.


Fil I: Puding razmutiti u 2dl soka, a ostatak soka staviti u šerpu da se kuva sa šećerom. Kada sok provri dodati razmućen puding i kuvati 1-2 minuta neprestano mešajući dok se ne zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti margarin sa prah šećerom, zatim postepeno dodavati ohladjen fil od pudinga i sve sjediniti.
Fil II: Umutiti slatku pavlaku, zatim dodati prah šećer i sve dobro sjediniti.
Filovanje: Fil I i II podeliti na tri dela. Zatim filovati sledećim redosledom: Kora, fil I, maline, fil II - kora, fil I, maline, fil II - kora, fil I, maline, fil II i šlag.